Dakhelden 2018

Procesbegeleiders Carleen Mesters en Anne-Marie Bor van de Green Deal Groene Daken zijn op 1 juni door de Rotterdamse Dakendagen bekroond tot ‘Dakhelden 2018’. “Ze denken in netwerken, in hoe je door samenwerken grote stappen kunt zetten, niet alleen in Rotterdam, of in Amsterdam, maar in het hele land” aldus de jury “Wat hen drijft is het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen rondom dakbegroeiing en zodoende de toepassing van groene daken op te kunnen schalen.”

 


Green Deal procesbegeleiders Carleen Mesters (rechts) en Anne-Marie Bor bekroond tot Dakheld 2018.

Het juryrapport:

Dakgebruik is belangrijk.
Dakgebruik is inspirerend.
Dakgebruik is sexy.

Maar er voor zorgen dat daken gebruikt kúnnen worden is vaak helemaal niet sexy. Dat is hard werken, met je voeten in de klei. En dan heeft klei nog een romantische connotatie.

We hebben het aan de workshops eerder vandaag kunnen zien: de voorkant van de dakontwikkeling is populair; dromen over wat er met daken kan.

Vandaag willen wij twee mensen in het zonnetje zetten die óók dromen van mooie dakontwikkeling, maar vanuit hele praktische basale overweging de weg daar voor plaveien.

Zij denken in netwerken, in hoe je door samenwerken grote stappen kunt zetten, niet alleen in Rotterdam, of alleen in Amsterdam, maar in het hele land.

Dan heb je de ministeries nodig, de gemeenten, grote bedrijven, brancheverenigingen en kennisorganisaties.

Dan moet je praten over economische waarde, financieel prikkels, over de juiste feiten, bouwbesluiten en omgevingswetten.

Dat is helemaal niet sexy, en levert vaak maar een paar A4-tjes tekst op.

Maar als op die velletjes papier de juiste afspraken staan, bijvoorbeeld, met de belastingdienst, is dat heel waardevol, voor iedereen hier in de zaal.

De dakhelden die we vandaag in het zonnetje zetten doen dit belangrijke werk vol overgave. Wat hen drijft is het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen rondom dakbegroeiing en zodoende de toepassing van groene daken op te kunnen schalen.

Hun hart klopt overduidelijk hard voor de daken!

Dames en heren, de Dakhelden van 2018 zijn

Carleen Mesters en Anne-Marie Bor van de Green Deal Groene Daken.”

 

Deel deze pagina: