Enschede en Groenkeur met ‘Nieuwe Energie’ bij congres Binnenlands Bestuur

Green Deal Groene Daken partners Dick Oosthoek (Groenkeur) en Hendrik-Jan Teekens (gemeente Enschede) verzorgden de workshop ‘Van het gas af én groenere daken’ tijdens het duurzaamheidscongres van Binnenlands Bestuur. Doel van het congres op 7 maart jl. in Driebergen was om een compleet overzicht van de beschikbare kennis over energie te geven.

Hendrik-Jan Teekens, ontwerper Water bij de gemeente Enschede

Binnen de Green Deal Groene Daken werken Dick Oosthoek, directeur van Groenkeur, en Hendrik-Jan Teekens, ontwerper Water bij de gemeente Enschede, regelmatig samen aan manieren om slimmer en duurzamer te verduurzamen. Hierover spraken zij tijdens hun workshop over de energietransitie, en over hoe groen hier een bijdrage aan kan leveren.

Van het gas af én groenere daken

De gemeente Enschede zag kansen om hun energieambities te verbinden aan hun wens voor groenere daken. Door de opgave voor klimaatadaptatie en de energieopgave tegelijk in kaart te brengen konden ze investeringen en financiering slimmer bij elkaar brengen. De borging van kwaliteitseisen bij het onafhankelijke keurmerk Groenkeur biedt daarbij een belangrijke meerwaarde.

De deelnemers waren erg geïnteresseerd, met name in de praktische aanpak. Ook de Factsheet Facts and Values Groenblauwe daken van de Green Deal sloot goed aan bij hun behoefte aan concrete cijfers.

Lees meer

  • Lees meer over de inhoud van hun verhaal in het artikel dat op 8 maart jl. verscheen in Binnenlands Bestuur.
  • Download de PowerPoint die gebruikt is tijdens de workshop.
  • Lees meer over het congres ‘Duurzaamheid – Nieuwe Energie’ van 7 maart 2019 in Driebergen.
Deel deze pagina: