Innovatie op partnerbijeenkomst 14 november

Innovatievragen en aanbod rond groene daken was het centrale thema tijdens de partnerbijeenkomst van 14 november in Amsterdam. Na 12 pitches over onder meer verkoeling, droogte, watercirculariteit, zuiverende daken, brandgevaar en tools voor matchmaking van dakvraag- en aanbod deelden ruim 40 deelnemers enthousiast hun visies, kennis en ervaringen met elkaar in de innovatie carrousel.

In de ochtend bezochten we het meetdak van Smartroof 2.0 op het Marineterrein waar duidelijk werd hoe belangrijk goede wateropvang op het dak is. De middag opende met een terugblik en vooruitblik door GDGD voorzitter Egbert Roozen en mede bestuurslid Kapser Spaan. Partners van de Green Deal geven aan vanaf mei 2019 samen verder te willen werken aan de vergroening een meervoudige waarde van het braakliggende daklandschap, onder de naam ‘Nationaal Daken Plan’.

Green Deal Groene Daken bezoekt Project Smartroof 2.0 in Amsterdam

Het inhoudelijk deel van de middag trapte af met een presentatie over het meten en rekenen met dakprestaties door Arcadis. Binnen het LIFE@UrbanRoofs project ontwikkelden ze een rekentool op basis van een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) en vijf business cases van gebouwen.

Vraag en aanbod rond innovatie vonden elkaar vervolgens via de pitches en innovatie carrousel. De resultaten verwerken we op de pagina van het werkspoor innovatie, waar een eerste overzicht van innovatie vragen en -aanbod te vinden is.

Downloads

Presentatie Nationaal Daken Plan door bestuur en platformcommissie GDGD
Presentatie Arcadis LIFE@UrbanRoofs
Pitches Innovatie
Samenvatting van de bijeenkomst

Deel deze pagina: