Stagiaire Green Deal Groene Daken in de prijzen

Lieke Brackel won op 24 november 2017 de Waternetwerk Bachelorscriptieprijs met haar scriptie ‘Politieke dimensies van transities: discussie over differentiatie van de rioolheffing als beleidsinstrument voor de klimaatbestendige stad’.

Zij werkte voor haar scriptie samen met het werkspoor Differentiatie Belastingen binnen de Green Deal Groene Daken, en interviewde 22 waterprofessionals om te achterhalen welke argumenten er rond dit onderwerp spelen.

Winnaars Lieke Brackel (Bachelor-scriptie) en Daan Poppema (Master-scriptie), KNW Najaarscongres (foto: h2owaternetwerk.nl)

Het onderzoek is bijzonder: techniek is één ding, ratio is een ander ding, emotie en politiek speelt misschien wel een doorslaggevende rol. We zijn trots op deze winnaar van de Waternetwerk Scriptieprijs voor de beste Bachelor scriptie van 2017: Lieke Brackel met haar onderzoek naar governance aspecten bij verduurzaming van de financiering van stedelijk waterbeheer“, aldus de jury.

De scripties zijn beoordeeld op 3 criteria: Innovativiteit – hoe nieuw is het onderwerp? Bruikbaarheid – is het resultaat toepasbaar? en Toegankelijkheid – is de scriptie goed en geloofwaardig geschreven?

De scriptie van Lieke Brackel is te downloaden op de pagina van het werkspoor Differentiatie Belastingen op deze website.

Meer informatie over de Waternetwerk Scriptieprijs is te lezen op de website van H2O.

Deel deze pagina: