Triflex BV en Grachten van Smaragd versterken Green Deal Groene Daken

Twee nieuwe partners ondertekenden de ambities van de Green Deal Groene Daken tijdens het seminar ‘Groenblauwe daken voor een leefbare stad’ op 19 september. Grachten van Smaragd en Triflex B.V. verbinden zich aan het landelijke platform Uitvoering Green Deal Groene Daken dat zich sterk maakt voor het ontginnen van het daklandschap in Nederland voor multifunctioneel gebruik.

Ondertekening Green Deal Groene Daken door Rian Verpalen en Toon van de Put (Grachten van Smaragd) met Egbert Roozen (directeur Brancheorganisatie VHG en voorzitter GDGD), en  Raymond Middelkoop (Triflex B.V.), Kasper Spaan (adviseur en programmamanager Waternet en secretaris GDGD) en Simon Zwart (Triflex B.V.).

Met de twee nieuwe partners komt het aantal organisaties dat zich samen inzet voor betere en meer groene daken op 37. Tijdens het seminar ‘Groenblauwe daken voor een leefbare stad’ in de Europese Green Capital Nijmegen onderstreepten Grachten van Smaragd en Triflex B.V. hun ambities met een handtekening. Voorzitter Green Deal Groene Daken Egbert Roozen en tevens directeur Brancheorganisatie VHG leidde de ondertekening in.

“Ik ben blij weer twee mooie partners bij de Green Deal Groene Daken te mogen verwelkomen”, zegt Egbert Roozen, voorzitter Green Deal Groene Daken. “Hiermee is onze coalitie gegroeid naar 37 partijen afkomstig uit overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Samen werken we vanuit verschillende werksporen aan de realisatie van nog meer groene daken, waarmee we een antwoord hebben op de grote uitdaging van vergroenen en verdichten in het bestaande stedelijke gebied.”

Grachten van Smaragd is het eerste burgerinitiatief binnen de Green Deal en streeft naar groene daken op alle woonboten in Amsterdam, als cadeau voor de stad bij haar 750ste verjaardag viert in 2025.

Rian Verpalen, voorzitter Stichting Grachten van Smaragd:  “Wat wij aan te bieden hebben zijn ingangen bij de meeste zichtbare, meest fotogenieke en meest gefotografeerde daken van ons hele land: die van de woonboten in Amsterdam. Alle woonboten een groendak is op zich al een appeltje-eitje, met hoe makkelijk je het zelf aanlegt en de voordelen die het de waterbewooner geeft. Dankzij de Green Deal zullen we op basis van kwantitatieve informatie nog aantrekkelijker business case voor woonbootbewoners kunnen presenteren.”

Triflex B.V. zorgt voor een ondoordringbare afdichting van het dak om lekkage en waterschade te voorkomen. Opstanden, doorvoeren, veiligheidsankers, lichtkoepels en rookgasafvoeren maken zij duurzaam wortelvast en waterdicht.

Raymond Middelkamp, Business Development manager Triflex: “Innovatie en vernieuwing, wat een bijdrage levert aan een duurzamere wereld, zijn kenmerken die voor Triflex hoog in het vaandel staan. Dit is een belangrijke reden voor Triflex om zich aan te sluiten bij de Green Deal, omdat zij dit stimuleren. Met de innovatieve dakoplossingen levert Triflex graag een bijdrage aan o.a. groendaken.”

De nieuwe partners bouwen mee aan de resultaten van de Green Deal en aan de overgang naar een nieuw landelijk platform, dat volgend voorjaar van start gaat. 

Foto’s downloaden:
Persfoto met de twee nieuwe Green Deal Groene Daken partners
Grachten van Smaragd
Grachten van Smaragd
Triflex
Triflex

Deel deze pagina: