Green Deal Groene Daken

Groene daken, oftewel begroeide daken, bieden de mens allerlei voordelen. De vegetatie op groene daken haalt bijvoorbeeld schadelijk fijnstof uit de lucht, het houdt regenwater vast en vermindert hittestress in de omgeving. Om de ontwikkeling van groene daken in Nederland te versnellen, startte in 2014 de Green Deal Groene Daken: een samenwerkingsverband van allerlei partijen die baat hebben bij meer groene daken, zoals gemeentes, waterschappen, verzekeraars, marktpartijen en de Rijksoverheid.

Amsterdam, 14 april 2016 Uitreiking Green Deal Awards (Foto: Hans Roggen)Ondertekening Green Deal Groene Daken fase 2, Innovatie-estafette, 14 april 2016. (Foto: Hans Roggen)

Het doel van de Green Deal Groene Daken is om nieuwe verdienmodellen rondom dakbegroeiing te ontwikkelen en zodoende de toepassing van groene daken op te schalen. In fase 1 van het programma (2014– 2015) ontwikkelden de partners verschillende verdienconcepten. Sinds 2016 is fase 2 van van start: daarin staat het ontwikkelen en experimenteren in de praktijk centraal. In een zevental praktische sporen werken we aan kansrijke verdienmodellen rond groene daken. Ondertekening Green Deal Groene Daken fase 2, Innovatie-estafette, 14 april 2016. (Foto: Hans Roggen)

Sinds de start is het aantal partners van de Green Deal Groene Daken sterk gegroeid.

Ondertekening GD_GroeneDaken in Eindhoven op 26 oktober 2017 in Eindhoven

Ondertekening nieuwe partners Green Deal Groene Daken fase 2, Dutch Design Week, 26 oktober 2017. (Foto: Jan-Willem van den Enden)

Ook benieuwd wat de verdienmodellen en daarmee instrumenten voor opschaling kunnen betekenen voor uw organisatie? Neem contact met ons op en wordt ook partner in deze Green Deal!

Deel deze pagina: